Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Goriška zborovska srečanja, Celovečerni koncert v Grgarju

11. 12. 2022 @ 17:00 - 18:00

Brezplačno

Vabljeni na celovečerni koncert Goriških zborovskih srečanj, na katerem bodo nastopili

Vokalna skupina ”Ad hoc”, Celje

Vokalna skupina Divox,

Moški pevski zbor Fantje izpod Grmade Devin, Trst in

Vokalni trio Le Dive.

Koncert bo v nedeljo, 11. decembra, ob 17.00 v Cerkvi sv. Martina v Grgarju.

 

Program

Vokalna skupina ”Ad hoc”, Celje

Matevž Rebevšek, umetniški vodja

 

Pavel Chesnokov: Vechnaya pamyat

Ola Gjello: Northern lights

Gregorio Allegri: Miserere

Palestrina: O bone jesu

Nikolai Kedrov: Otche nash

Ola Gjello: Ubi Caritas

Jakob Petelin Gallus: Confirma hoc deus

 

Vokalna skupina Divox

Jani Klančič, umetniški vodja

 

Andrej Makor: Otche nash (pravoslavna)

Ignacij Hladnik: Večerni zvon

James E. Moore: An Irish Blessing (irska ljudska)

 

Moški pevski zbor Fantje izpod Grmade Devin, Trst

Bogdan Kralj, dirigent

Marjetka Luznik, solistka

Jani Klančič, pianist

 

Miran Rustja, noviteta

Kyrie

Gloria

Agnus Dei

Laudate

 

Vokalni trio Le Dive

Marjetka Luznik, umetniška vodja

 

Zorko Harej: Božična uspavanka

Cesar Franck: Panis Angelicus

F. Engelhart: Ko bi jaz zvonček bil

 

Vokalna skupina “Ad hoc” iz okolice Celja je sestav fantov med osemnajstim in šestindvajsetim letom starosti, ki skupaj v različnih zasedbah prepevajo že več let. Skoraj vsem se je pevska pot začela na Gimnaziji Celje center v FaVoZi (fantovska vokalna zasedba), ki že 12 let ustvarja posebno glasbeno vzdušje na šoli. Tudi po končani gimnaziji se bivši pevci radi vračajo in skupaj prepevajo ter obujajo prigode iz turnej, ki vsako leto potekajo ob koncu šolskega leta. V sestavu ”Ad hoc” ustvarjajo glasbo skoraj eno leto. V tem času so nastopili na območni reviji v Žalcu in bili kategorizirani na regionalno raven. Prav poseben pečat pa je v njihovi zasedbi pustilo sodelovanje na Festivalu moškega petja v Ajdovščini, kjer so sodelovali z moškimi sestavi iz celotne Slovenije. V zasedbi radi prepevajo slovenske ljudske in umetne pesmi, v zadnjem času pa so se bolj osredotočili na sakralno glasbo. Sestav vodi Matevž Rebevšek.

Vokalna skupina Divox je sestav šestih pevcev mešanih glasov, ki se je oblikoval v začetku leta 2022. Sestajati so se začeli zaradi želje po nadgradnji solističnega vokalnega ustvarjanja in združevanja raznolikih glasov v skupino. Prepevajo slovenske in tuje skladbe iz ljudske in umetne zakladnice. Za vokalno tehniko članov zasedbe skrbi pevska pedagoginja in solo pevka Marjetka Luznik, umetniško pa zasedbo vodi zborovodja Jani Klančič.

Moški pevski zbor Fantje izpod Grmade deluje že več kot 55 let in združuje pevce iz devinsko-nabrežinske občine ter drugih krajev na Tržaškem. Pevci so pod vodstvom dirigenta Iva Kralja prvič uradno nastopili 26. junija 1966 v Nabrežini. Ivo Kralj je ostal na čelu pevskega sestava neprekinjeno 45 let, nato je vodstvo zbora prevzel Herman Antonič, od sezone 2019/2020 pa ga vodi Bogdan Kralj. Zbor redno nastopa na pevskih revijah kot so Primorska poje, Cecilijanka ter Pesem jeseni in je nepogrešljiv dejavnik kulturnega življenja v zamejstvu tako organizacijsko kot družbeno, saj redno prireja razne koncerte kot na primer Božični koncert ali Note v portiču ter sodeluje pri raznih prireditvah devinsko-nabrežinske občine. Nastopil je v več evropskih državah ter snemal tako za Radio Trst A in Radio Koper kot tudi za televizijo RAI 3 in TV Koper.

Vokalni trio Le Dive je nastal leta 2020 pod okriljem Glasbene šole Nova Gorica. Sestavlja ga profesorica petja Marjetka Luznik in njeni učenki solopetja, ki sta sprva delovali kot duet, zatem pa sta se združili s svojo profesorico v triu in ga poimenovali »Le Dive«. V dveh letih delovanja so sodelovale v projektu »Od Opere do Jazza«, nastopile na Proslavi za mir na Cerju (leta 2021), na proslavi ob 1. maju v Opatjem selu na Krasu (2022), na dobrodelnem koncertu za Kras, ki je bil predvajan na RTV Slovenija ter na mnogih drugih dogodkih na Primorskem. Udeležile so se tudi gostovanja na Češkem (junij 2022) in v Makedoniji (oktober 2022). Vokalni trio Le Dive vodi Marjetka Luznik.

Vstop prost, prijazno vabljeni!

Organizacija koncerta:

Zveza kulturnih društev Nova Gorica, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Nova Gorica in Kulturno društvo Grgar.

Za sodelovanje pri organizaciji koncerta se zahvaljujemo Kulturnemu društvu in Župniji Grgar.

Podpora: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Mestna občina Nova Gorica, Zavarovalnica Triglav

 

Podrobnosti

Datum:
11. 12. 2022
Ura:
17:00 - 18:00
Cena:
Brezplačno
Spletna stran:
www.zkdng.si

Prizorišče

Cerkev s. Martina Grgar
Grgar + Google Map
Telefon:
05 333 0311
Spletna stran:
www.zkdng.si