Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

IX. GORIŠKA LITERARNA PREPLETANJA 2021 Predstavitev zbirke kratkih zgodb ČEBELJA DRUŽINA Anje Mugerli (Cankarjeva založba, 2020)

6. 5. 2021 @ 18:00 - 19:00

Dogodek bo mogoče ”v živo” spremljati na FB profilu Goriške knjižnice in na knjižničnem YouTube kanalu na povezavi: https://youtu.be/gdytHQEEVdU

Rdeča nit sedmih zgodb so obredi oziroma stari običaji, značilni za slovensko kulturo, ki pa so prestavljeni v drug kontekst ali drug, sodoben čas, kjer pridobijo novo vlogo in podobo. V ospredju je tematika družine, bodisi neuresničene (Jabolkosnedka), bodisi združene in nato ločene zaradi življenjskih okoliščin (Rdeči petelin), bodisi takšne, ki bi lahko v drugačnih okoliščinah postala resnična (Čebelja družina). Z izjemo ene, ki daje zbirki naslov in se dogaja v določenem obdobju v zgodovini, se vse zgodbe dogajajo v sedanjem času, hkrati pa zaradi obredov in atmosfere učinkujejo brezčasno. Anja Mugerli nas z jezikovno virtuoznostjo vplete v svet, ki ga ne poznamo, pa čeprav v njem živimo. V njem nenehoma prehajamo meje, jezikovne, kulturne, politične, geografske, pa tudi tiste med resničnostjo in nezavednim.

Anja Mugerli (1984) je diplomirala iz slovenistike in magistrirala iz uprizoritvenih študij in kreativnega pisanja. Objavila je zbirko kratkih zgodb Zeleni fotelj (2015) in roman Spovin (2017).

Dogodek bo potekal v okviru Domoznanskih večerov v Goriški knjižnici in Noči knjige 2021.

Ogled dogodka bo na knjižničnem FB profilu ter YouTube kanalu dostopen tudi kasneje.

Podrobnosti

Datum:
6. 5. 2021
Ura:
18:00 - 19:00

Prizorišče

Goriška knjižnica Franceta Bevka oziroma na spletu
Trg Edvarda Kardelja 4
Nova Gorica, Slovenija

Organizator

ZKD, JSKD Nova Gorica, Goriška knjižnica Franceta Bevka
Telefon:
05 333 0311