Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Koncert Vokalne skupine Gallina in Goriškega okteta Vrtnica

7. 12. 2018 @ 19:30 - 20:30

Brezplačno

VII. Goriška zborovska srečanja, 6. koncert

Vokalna skupina Gallina, umetniška vodja Ana Erčulj

Goriški oktet Vrtnica, umetniški vodja Matjaž Šček

 

Velika dvorana Mestne občine Nova Gorica

petek, 7. december 2018, ob 19.30

 

Goriška zborovska srečanja tudi v letu 2018 nadaljujejo svoje primarno poslanstvo, ki z zborovskimi koncerti na visokem poustvarjalnem nivoju, v Goriškem prostoru dopolnjujejo ponudbo vokalne glasbe. Goriška zborovska srečanja so namenjena vrhunskim slovenskim vokalnim sestavom s tematsko zaokroženimi programi in z visokimi referenčnimi ocenami v domačem in

mednarodnem prostoru.

 

Vokalni sestav, ki ustvarja pod imenom Gallina, veliko pozornosti namenja izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe, skladbam svetovne zborovske literature od renesanse do sodobnosti, skladbam zlatega časa slovenske popevke, na repertoarju pa se najdejo tudi tuje skladbe vokalnega jazza in popa. Še posebej pomembno poslanstvo skupine je spodbujanje mladih skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice. V vokalni skupini Gallina pod umetniškim vodstvom Ane Erčulj pojejo Maša Simčič, Živa Kolenc, Ana Plemenitaš in Višnja Fičor.

 

Ob koncertu v Novi Gorici se jim bodo pridružili izbrani pevci Goriškega okteta Vrtnica, ki se uvršča med najboljše slovenske zborovske zasedbe in je dobitnik številnih priznanj in nagrad na pomembnih zborovskih tekmovanjih doma in po svetu. Bogat repertoar okteta sestavljajo skladbe različnih slogov in glasbenih obdobij tako znanih slovenskih kot tudi tujih skladateljev, nekatere skladbe je tudi premierno izvedel. Umetniški vodja okteta je uveljavljeni slovenski dirigent Matjaž Šček. S koncertom se sestav prvič predstavlja v novi zasedbi, saj se od aktivnega sodelovanja v oktetu poslavljata dolgoletna člana Fedor Bernard in Radovan Ličen. Zasedba: Edi Florenin, Robert Ličen, I. tenor / Dušan Sedmak, Kristjan Pregelj, II. tenor / Marko Trošt, Marko Kete, bariton / Jernej Malik, Ciril Suban, bas.

Vstop prost, prijazno vabljeni.

Podrobnosti

Datum:
7. 12. 2018
Čas:
19:30 - 20:30
Cena:
Brezplačno

Prizorišče

Velika dvorana Mestne občine Nova Gorica
Trg Edvarda Kardelja 1
Nova Gorica, 5000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Zveza kulturnih društev Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica, JSKD NG
Telefon:
05 333 0311
Email:
zkd.nova-gorica@guest.arnes.si
Spletna stran:
www.zkdng.si