Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

OTVORITEV RAZSTAVE 2. MEDNARODNI EX-TEMPORE IN VENDAR OŽIVI (GORIŠKI GRAD, RAŠTEL) in KONCERT MARKO ČADEŽ MAČKIĆ BAND

17 februarja @ 18:00 - 20:00

Brezplačno

Zveza kulturnih društev Nova Gorica, Porte a Nordest APS iz Gorice, C. Culturale ”Mazzini” ENDAS iz Tržiča in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Nova Gorica vabijo v petek, 17. februarja 2023, ob 18. uri na otvoritev razstave 2. mednarodni ex-tempore In vendar oživi in ob 19.00 na koncert skupine mladih glasbenikov Marko Čadež Mačkić Band. Dogodka bosta v Točki ZKD, vstop je prost. Vabljeni!

V Točki ZKD odpiramo razstavo del, nastalih na 2. mednarodnem ex-temporu In vendar oživi, ki je potekal oktobra lani na Goriškem gradu in v Raštelu. Sodeluje 35 umetnikov iz Nove Gorice in Gorice ter širše okolice. Svoja dela razstavljajo: Alda Grudina, Aleks Žgavc, Alessandra Tirel, Alessandro Calligaris, Ana Blažič, Annamaria Mazzarin, Bojana Kavčič Fortunat, Bore Mitovski, Chiara Leban, Cristina Ugomari, Dare Trobec, David Cej, Estera Prinčič, Etta Lombardo, Fulvio Musina, Gabriella Zagolin, Gaja Žgavc Kristančič, Graziano Delneri, Helena Petrovčič, Ida Kocjančič, Kristina Žnidaršič, Livio Zoppolato, Ljiljana Lisjak, Loredana Prodan, Luigina Golles, Ondina Altran, Ornella Dobetti, Sonja Faganeli, Taddeo Sedmak, Tanja Mervič, Taša Turk, Valdiero Vecchiet, Vanda Colja, Vera Mužič, Zrinka Ocelić.

Razstava bo na ogled do 30. 4. 2023.

Marko Čadež Mačkić je mlad umetnik in multiinštrumentalist iz Nove Gorice. Svojo glasbeno pot je začel kot klasični pianist, se nato sam naučil igrati kitaro ter se posvetil tudi bas kitari. Petje ga spremlja že vse življenje (tako z očetom Vladimirjem Čadežem kot dedkom Danilom Čadežem) in doda povsem svojo melodičnost njegovi glasbi. Kot ”frontman” in basist v lastnem bendu zdaj stopa na glasbene odre ter ima za seboj že več nastopov. V Točki se nam bo z avtorsko glasbo predstavil skupaj z zasedbo mladih glasbenikov Marko Čadež Mačkić Band, ki so:

Marko Čadež Mačkić (vokal, kitara)

Maj Špacapan, Jure Ipavec (kitare)

Miha Spačal (klaviature)

Jaka Podgornik (bobni)

Podrobnosti

Datum:
17 februarja
Ura:
18:00 - 20:00
Cena:
Brezplačno

Prizorišče

Točka ZKD Nova Gorica
Gradnikove brigade 25
Nova Gorica, 5000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
+38653330311
Spletna stran:
www.zkdng.si

Organizator

ZKD Nova Gorica, Porte a Nordest, C. Culturale ”Mazzini” ENDAS, JSKD Nova Gorica
Telefon:
+38653330311
E-naslov:
zkd.nova-gorica@guest.arnes.si
Spletna stran:
www.zkdng.si