Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Predstavitev literarnega časopisa November s čajanko kreativnega pisanja

19 aprila @ 18:00 - 20:00

Časopis bodo predstavile urednice Anja Mugerli, Tamara Babić Nikiforov in Katarina Gomboc Čeh, ki bodo vodile tudi čajanko kreativnega pisanja.

 

Je leta 2023 sploh še smiselno izdajati literarne publikacije? Ali ni v slovenskem prostoru že dovolj drugih literarnih revij, ki jih nihče ne bere? Imajo literarni časopisi in revije sploh še kakšno vlogo pri produkciji in recepciji književnosti? Ali revija službi zgolj objavi besedil ali lahko vzgaja tudi nove avtorje? Kakšno vlogo imajo pri tem uredniki, če jo sploh imajo?

Na vsa ta in tudi druga vprašanja bomo urednice literarnega časopisa November poskušale odgovoriti v predstavitvi časopisa, našega urednikovanja, besedil in recepcije. Pogovor bo potekal v obliki sproščenega klepeta, v katerem si bodo urednice druga drugi zastavljale vprašanja in obenem k sodelovanju v pogovoru povabile tudi publiko.

 

V sklopu predstavitve bo nato potekala spomladanska ČAJANKA KREATIVNEGA PISANJA

Kaj imajo skupnega Emma Bovary, Harry Potter, Sherlock Holmes, Lila in Lenù? Vsi so seveda literarni liki, in sicer liki, ki so jih bralci po celem svetu vzeli za svoje. Kaj je na nekaterih literarnih likih tako privlačnega, da se nam včasih zdijo bolj zanimivi kot resnični ljudje, ki jih srečujemo v vsakdanjem življenju? Vse to in še veliko več boste izvedeli na tokratni čajanki kreativnega pisanja literarnega časopisa November. Spoznali boste, kakšno zvezo imata jabolko in lik, kaj je to tridelni karakterni opis, se preizkusili v pripovedni in figuralni karakterizaciji in seveda najpomembnejše: zgradili boste svoj literarni lik in o njem napisali zgodbo. Lepo vabljeni.

 

Dogodek bo potekal v sklopu Noči knjige.

Vstop prost. Prijazno vabljeni.

 

Organizatorji: ZKD, JSKD NG

Podpora: JSKD, MONG

Podrobnosti

Datum:
19 aprila
Ura:
18:00 - 20:00

Prizorišče

Točka ZKD Nova Gorica
Gradnikove brigade 25
Nova Gorica, 5000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
+38653330311
Spletna stran:
www.zkdng.si