KULTURNO DRUŠTVO GLEDALIŠČE NA VRVICI NOVA GORICA

Društvo ne deluje.

PREDSTAVITEV DRUŠTVA:

Kdo smo?

KD Gledališče na vrvici - OstržekSmo gledališko kulturno društvo iz Nove Gorice in se združujemo v dveh skupinah: Klemenčičev oder in Babičev oder. Gledališko ustvarjanje za otroke in mladino (Klemenčičev oder) je naš osnovni cilj in užitek. Pri tem dosegamo vidne dosežke, nad katerimi je vesela predvsem publika, pa tudi strokovna kritika nam priznava nesporne rezultate. V sezoni 2009/10 se prvič predstavljamo tudi s predstavo za odrasle na Babičevem odru.

Naše ustvarjalno članstvo je mlado; povečini so dijaki in študentje. Pri nastajanju predstav pa nam pomagajo priznani ustvarjalci, pri izvedbi pa izkušeni tehniki.

Ne delujemo po principu zaslužkarstva.

Gledališče na vrvici letos praznuje 15-letnico ustanovitve.

 Kaj in koliko smo naredili?

V petnajstih  letih rednega dela smo uprizorili 23 predstav; največ za otroke, nekaj pa tudi za odraščajočo mladino in odrasle.

Predstavo Volk in kozlički smo odigrali kar 81-krat, posebej pa smo ponosni na Zlato plaketo JSKD, ki smo jo prejeli za uprizoritev Ostržka. Ob lanskem praznovanju 15-letnice smo pripravili odmevno satirično komedijo Dotikanja.

Komu se predstavljamo?

Redno gostujemo v otroških gledaliških abonmajih v Novi Gorici, Gorici, Desklah, Trstu, Ljubljani, Tolminu, in na Jesenicah, neznani pa nismo niti v Izoli, Ljutomeru, Sežani, Mariboru in Velenju.

Sodelovali smo na treh zaključnih Srečanjih mladinskih gledaliških skupin Slovenije, ki jih prireja JSKD R Slovenije; Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna (2004), Volk in kozlički (2006) ter Ostržek (2012).Na festivalu VIZIJE 2009 smo se predstavili s predstavo Hudobna mačeha in dobra pastorka.

Brez gledališča bi bil tak dolgčas!

Kulturno društvo Gledališče na vrvici Nova Gorica
Ulica Gradnikove brigade 25, 5000 Nova Gorica