KULTURNO DRUŠTVO GORIŠKI KOMORNI ZBOR

PREDSTAVITEV DRUŠTVA:

KD Goriški komorni zbor Foto atelje Pavšič ZavadlavKulturno društvo Goriški komorni zbor že desetletje deluje kot mešani pevski sestav, ki pa je v tem času večkrat menjal pevce, zborovodje in tudi ime. V sezoni 2013/14 se je skupaj zbralo približno dvajset pevk in pevcev iz Nove Gorice in okolice. Kot Goriški komorni zbor se predstavljajo z zavedanjem, da ime s seboj prinaša težo zgodovinske dežele, a je hkrati lahko neizčrpen vir sobivanja in soustvarjanja novih projektov, prežetih s svežino in kvaliteto obenem.

Gojijo vse glasbene zvrsti zborovskega petja iz različnih zgodovinskih obdobij. Razpon njihovega repertoarja sega od renesančnih motetov do sodobne zborovske glasbe, sakralne in posvetne. Redno se predstavljajo na revijah, prireditvah ter drugih raznovrstnih priložnostih.

V letošnji sezoni sodelujejo kot demonstracijski zbor na zborovodski šoli v Novi Gorici pod vodstvom Jerice Gregorc Bukovec.

Zbor večinoma nastopa a capella, konec lanske sezone pa se je prvič predstavil tudi v vokalno-instrumentalni izvedbi. Skupaj s komornim ansamblom NOVA je pod vodstvom zborovodkinje Mateje Černic izvedel Schubertovo mašo v G-duru za zbor, orkester in soliste.

Odločilno vlogo je v sezoni 2015/2016 prevzel umetniški vodja in zborovodja Walter Lo Nigro. 

Goriški komorni zbor v svoje vrste ves čas vabi tudi nove pevce, da bi s skupnim zborovskim poustvarjanjem dosegli zastavljene cilje.

Podatki:

Naslov: Ulica Gradnikove brigade 25, 5000 Nova Gorica
Predsednik: Keli Pintar, keli.pajek@gmail.com
Kontaktna oseba: Marko Pavlin, pavlin.mare@gmail.com, 040 570 656